søndag den 31. august 2008

Mandag den 11. August 2008.

En god nats søvn fik ende omkring ni halv ti tiden, hvilket vel nok er det længste vi har sovet på hele turen. Ikke dårligt og lige hvad vi havde brug for inden vi skulle på den længste gå tur vi har været på i løbet af turen. Dagen skulle gå med at se alle de kendte landemærker rundt omkring Washingtons centrum, heriblandt; Det hvide hus, Vietnam og Korean war memorial, Lincoln, Thomas Jefferson, Washington, Franklin Deliano Roosevelt memorial, The capitol (ala folketinget), osv. Der var så meget at se at hele listen er for lang til at nævne her, men heldigvis ligger de alle sammen inden for gå afstand og da klokken nærmede sig spisetid, havde vi nået det vi var gået efter.

Tættere kommer man ikke det hvide hus som turist.

Det var selvfølgelig lidt af en oplevelse at se alle de steder som vi har set utallige gange i film og tv, men efter 9-11-2001 er alle de rigtig fede ture, såsom rundtur i det hvide hus, the capitol og Pentagon blevet lukket. Ved de ting som endnu er åbent for offentligheden, er der sikkerhedskontrol med røntgen og metal scannere. Ja selv ved turistinformationen skal man igennem denne procedure.

Som det ses her er jeg næsten lige så høj som Washington memorial når jeg puster mig op ;)

Alle disse sikkerhedsforanstaltninger skulle vel medvirke til at man føler sig sikker i byen, men snarer tværtimod. Det eneste man ser oftere end politi og sikkerhedspersonale er hjemløse og tiggere og hele tiden ser og hører man politi, ambulancer og brandbiler der drøner af sted for fuld udblæsning. Disse ting blev vi faktisk allerede informeret om da vi skulle finde et sted at bo i byen, for der var mange rigtig gode moteller lidt uden for centrum til billige penge, men ved dem alle var der anmeldelser fra tidligere bruger der advarede om nabolaget motellet lå i. Selvom der var mange flere mennesker i både New York og Boston og mindre politi (især i Boston), så føltes de byer bare langt mere sikre en Washington. Er godt klar over der ikke sker os noget, men det fjerner lidt hyggen som vi oplevede i Boston og New York.

Mads gør hvad han kan for at få monumenterne fra den helt rigtige vinkel.

Efter gåturen og lidt mexicansk mad tog vi på ESPN endnu engang for at få et par øl og ikke mindst følge med på fire fladskærme i både OL, NFL og baseball. Selvom der ikke var nogen lokale opgør, så var der masser af følelser at spore rundt omkring i den store bar, især under NFL kampen (Packers mod Bengals).

Med internet på hotellet fik vi lige tid til at tjekke lidt mails og skrive lidt dagbog inden vi skulle i seng, det hele krydret med OL på fjernsynet. Der er masser af sport og vi gør alt for at kunne følge med :)

Ingen kommentarer: