søndag den 31. august 2008

Fredag den 8. August 2008

Denne dag gik med en over 500 km lang køretur til Lancaster som er midt i et område der er kendt for dens høje koncentration af Dutch people (den meste kendte gren af disse er Amish). Et bondesamfund der lever som var de fanget i 1800 tallet, uden elektricitet, traktorer eller andre nymodens hjælpemidler. Sådan et samfund kan selvfølgelig ikke eksistere i sig selv, så derfor overlever de på at være områdets største turist attraktion. De sælger en masse hjemmelavede souvenirs, har familie restauranter hvor de servere deres egns retter og arrangere ture til byer og gårde hvor der udelukkende bor Amish. I området ligger dog også Harley Davidsons største produktionsanlæg for de lidt mere højoktansoplevelser ;)


Helt klart den fedeste motorcykel i udstillingen med den cooleste kører bag rattet ;) (taget lørdag den 9. aug.)

Som før berettet er der ikke det store at se fra de store motorveje kaldet ”interstates”, men som vi bevægede os ned af i landet kom vi på mindre og mere interessante veje. Vejret viste sig imidlertid fra den mere trælse side og skybrud efter skybrud gjorde det ikke nemmere at holde bilen på vejen. Af turens højdepunkt kan nævnes et holdt ved Kentucky Fried Chicken (KFC) som er en fast food kæde ala McDonalds, blot med kylling i stedet for burgere. Kyllingerne er tilberedt så især deres skind bliver ekstra delikat. Deres sidste nye påfund er såkaldte chicken popcorn, som er små bider af kylling dyppet i mel, krydderier og så friture, GUF!


Jo længere vi kom ned i landet, jo mere blomstrede landbruget op. På langt de fleste marker stod der majs, men også kartofler og havre var der at se på turen. Dernæst kom gårdene og det blev hurtigt tydeligt at amerikanerne hovedsageligt lever af steaks og cheese. Kæmpemæssige kvæg farme skød op da vi kom godt ned i Pennsylvania. Hvad der lignede helt nye stalde skød op på rad og række, hver stald med mindst to foder siloer. Det var ikke nemt at få det hele med på afstand, men staldene lignede meget de nye stalde for ”fritgående” kvæg som vi også har herhjemme, forskellen lå blot i antallet af stalde efterfølgende hinanden og måden disse var arrangeret på. Hvis dyre-forkæmpere derhjemme skriger op om at landbruget begynder at ligne industri mere end decideret landbrug, så skulle de prøve at komme til USA og se hvordan rigtig industrialisering ser ud. Jeg håber at kunne komme endnu tættere på en af disse gårde inden turen går videre til Washington.

Et lokalt bryggeri der tiltræk mange lokale såvel som turister, god mad og god øl!

Da vi endelig kunne kaste anker i Lancaster, besøgte vi turist informationen for området. Her fandt vi et blad med kuponer over de en masse af områdets h/m-oteller. Efter en times søgen fandt vi endelig et sted der ville indlogere os til en fornuftig pris. Herefter gik jagten på en aftensmad der var inspireret af Amish folkets madvaner. Valget faldt på et lokalt minibryggeri som bl.a. havde en four grain Amish Ale på menuen. Det skulle dog vise sig at navnet på øllen var det eneste der havde med Amish folket at gøre. Men pyt, maden var lækker og stedet hyggeligt, hvor man kunne se ned i kælderen hvor selve øllen blev brygget. Stop mætte kunne vi køre tilbage til Motellet og slænge os på sengen, klar til en ny dag…


God mad skaber bredde smil og åbenbart også glas øje?

Ingen kommentarer: