søndag den 17. august 2008

Søndag den 3. august 2008:


Sidste dag i New York og hvad skulle den så bruges til? Efter tre dages vandring igennem det meste af Manhatten var de største attraktioner dækket ind og der var faktisk mangel på idéer til hvad dagen skulle bedrives med. Turens højdepunkt havde uden tvivl været Central Park, så for anden gang nød Mats og Kjeldsen deres morgenmad på en bænk i parken mens de så en baseballkamp. Derefter slog de et smut forbi TimeWarner, hvor Samsung var vært for en internetforbindelse som blev benyttet til at tjekke og sende et par mails. Et område ved navn Hell’s Kitchen lød vældig interessant, men skulle vise sig at være lidt det modsatte denne søndag formiddag. Det samme var kajen på Upper West side, som ellers skulle have huset et Hangarskib. Det var dog taget på ferie og ville først returnere om 59 dage, surt show!


En kop frisk havregrød med jordbær, mums kunne man tro, men nej det var det ikke!

I stedet blev kursen sat mod Time Square. ESPN bygningen bød på ægte amerikansk mad og Kjeldsen mente ikke han kunne forlade New York før han havde prøvet en New York Strip (et kæmpe stykke grillet oksekød) og det viste sig også at være en succes! Under maden blev der vist New York Yankees mod Los Angeles Angles og gad man ikke se det, så var der tre andre sports kanaler man kunne følge med i på de 20+ storskærme der var stillet op i restauranten. En hel del klogere på baseball, et halv kilo tungere og en time senere begav to opsvulmende danskere sig op på 4. sal af ESPN bygningen hvor der var spillehal. Alle maskiner havde sport som tema og åbenbart også ud dateret grafik. Gennemsnitsalderen på maskinerne var nok 5-10 år mere end dem der spillede på dem.















To rigtig gode bøffer på ESPN. Til venstre ses en dejlig blodig New York strip.


Efter at være vraltet ned og ud af ESPN bygningen gik turen igennem et slags kræmmermarked til Bryant Park, hvor der blev spillet petanque på alle stier der bare havde en overfalde med fint grus. En Brudgom med brud, der var på vej til et photo shoot observerede at Kjeldsen havde taget sin Liverpool trøje på og synes den var ret fed (Helt klar Liverpool fan) ;)






















Billeder fra Bryant park, lig mærke til reflektionerne i de store glas skyskrabere til højre.


Fra Bryant Park gik turen ud på 5th avenue, hvor gade artister dansede break dance og især en lille gut på højst 10 år imponerede med de vildeste moves! På 5th fik Sony også et besøg, samt fem stykker af berlin muren i en park i en sidegade til 5th. Kjeldsen havde læst at de spillede bold i den nordlige del af Central Park og Metroen blev derfor benyttet en sidste gang for at komme til East og North Meadow. Det eneste bold der dog blev spillet her var baseball og sporadisk jungleren af hvad nok må betegnes som boldmongoler. Der blev dog holdt en times hvil ved baseball banerne før vandre skoene atter blev snøret. Nu blev der slået et smut forbi Central Parks squashbaner og derfra ud på 8th avenue. En kilometers penge nede af 8th var der endelig bid. På en 20 meter bred og 50 meter lang sandbane spillede ca. 20 mand noget der godt kunne ligne fodbold. To femmandsmål var stillet på i hver ende og selvom forholdene var usle så blev der gået til den fra begge sider. Der var også enkelte der havde prøvet det før, men banens beskaffenhed gjorde poleret fodbold umuligt. Tilfreds med endelig at have set amerikaner spille rigtig fodbold gik jagten ind på noget aftensmad og efter at have fundet lidt til maven og et par bøger om hele USA på hotellet, satte Mats og Kjeldsen sig ned i Central Park atter engang for at spise til en baseball kamp og derefter planlægge hvad de skulle se de næste 10 dage.


Det er blevet tid til Road trip. I morgen går turen til Boston og så skal den bare ha’ gas på motorvejen! :D


Top 5 lukkede seværdigheder:


Nr. 5 Sony Future

På 5th avenue har Sony en kæmpe forretning, hvor der normalt er adgang til en afdeling hvor Sony fremviser apparater som vil blive lanceret i den nærmeste fremtid. Spændende tænker man, men nej, i stedet stod en holder til foldere som heller ikke fortalte noget interessant.

Nr. 4 Wall Street

Grundet noget der hedder Taleban, der vist udøver noget folk kalder Terror, er sikkerheden blevet skærpet voldsomt på Wall Street. Så voldsomt at det nu ikke er muligt at komme ind på børsen. Trist, men at det så samtidigt står ned i lår fede stråler gør det endnu mere surt at man ikke kan komme ind nogen steder.

Nr. 3 USS Intrepid

En forbandet lang gå tur fra Central Park til Pier 86 viste sig formålsløst da hangarskibet USS Intrepid fra 2. Verdenskrig med kælenavnet ”Evil I” viste sig at være til renovation og derfor ikke er ved Pier 86 før engang i september. SURT!

Nr. 2: Sten

Man har kørt helt til Plymouth som er ca. en halv tankfuld benzin fra New Ark lufthavn, hvor den største attraktion er Plymouth Rock. En sten som er blevet ført til strandkanten hvor Mayflower (et skib der bragte nogle af de første englændere til det der i dag hedder New England) gik i land, af isen fra sidste istid. Det skulle åbenbart være et symbol på at immigranterne havde overvundet den barske natur (slagtet en masse ”indianere”) og den dag i dag stadig bor i Plymouth. Der er blevet bygget noget der mest minder om en miniature blanding af det hvide hus’s søjler og triumfbuen oven over stenen. Dette skulle åbenbart renoveres og for at man ikke skulle køre forgæves havde de buret det hele ind og sat en beskidt plastrude i indhegningen ved stenen. WuHUUU!

Nede bag hegnet ligger den omtalte sten!

Nr. 1: UN

Når man har ventet halvanden til to timer for at komme ind i en stor kontorbygning, som i forvejen ikke er det vildeste i verden, og så får at vide at alle de ”fede” steder i bygningen er lukket for offentligheden, så bliver ens dag ca. lige så interessant som en tur i en plastikcelle med en skruetrækker. AV hvor er det kedeligt!

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Ja kjeldsen, intrepid var os lukket da vi var derovre for 2 år siden...