søndag den 17. august 2008

Torsdag den 31. juli 2008:

Efter ca. 9 timers søvn stod Mats op kl. 6 om morgnen (lokal tid). Kjeldsen snuede den lige en halv time længere (han havde fået lov), men snart begyndte spændingen også at trække ham ud af fjerene. Efter at have udspurgt en af de lokale om et godt morgen vandhul, begav ”the travelling mates” sig ud på en dag fyldt med oplevelser og ondt i fødderne. Vandhullet viste sig at være en hyggelig diner med et overflødighedshorn af dejlig fed mad! Udover ens masse kager, bød stedet på et bredt sortiment af lyst brød med et eller andet fedtet i og pandekager med alskens tilbehør.
Kjeldsen der i forvejen er en lidt mager gut tog teten og bestilte en sandwich med bæ og æcon der røg ned med stort velbehag. Mats var lidt mere forsigtig og fik sig en bagel med yelly (sylt’øj) og en med smør. Mats nød sin yelly bagel i fulde drag, og mætte og velfornøjede begav de to raske svende sig mod Central Park.
Central Park, der er et kæmpe naturområde midt i Manhattens storby jungle, imponerede Mats og Kjeldsen med dets rige naturliv som hovedsageligt bestod af nogle utrolig pågående egern og et rigt fulgeliv. Ellers var parken fyldt med hundeluftende New Yorkere, men pga. af parkens kæmpemæssige kapacitet virkede parken aldrig overfyldt. I parken var der næsten lige så mange baseballbaner, som der var statuer og hele formiddagen gik utrolig hurtigt i den bagende hede. Kun Kjeldsen var lidt utilfreds med antallet af fodboldbaner (den rigtige slags fodbold!) i parken, som var lige nul i den del Mats og Kjeldsen besøgte.

Efter tur i parken skulle der shoppes, men først blev batterierne ladet op på hotellet. Turen gik herefter imod Niketown og dermed 5th avenue som rummer de mest eksklusive mærkevare i verden. Da Niketown gemte sig lidt, gik turen først forbi apple som havde til huse i en kælder på 5 avenue. Lidt nærigt af et multinationalt firma, men alligevel et besøg værd. Her blev der afprøvet headsets i alle afskygninger og leget med iPhone (det var ikke muligt at finde ”lars han får f****” på youtube, hvad er der sket med den?). De to shoppere kunne dog ikke holdes nede i en kælder hele dagen (selvom nogen sikker ville ønske det) så de smuttede over i hvad de troede var New Yorks største legetøjs forretning. Denne forretning er nok mest kendt for sit gulv piano som man spiller på med fødderne (hvilket Tom Hanks gør i filmen Big), men derudover rummede den også en masse tøjdyr i målestoksforhold 1:1. De to legebørn ønskede sig tilbage til en uproblematisk tid hvor bamse og lego var ens et og alt, de vågnede op igen og fandt langt om længe Niketown. En gigant nike forretning i lige så mange etager som der var fodboldstøvler at vælge imellem, Kjeldsen fandt et par som var både utroligt billige og passede så nogenlunde, så de blev købt sammen med nogle sokker.


Efter al denne shoppen rundt skulle de to have en på opleveren og turen gik derfor til Rockerfeller center efter at have nydt en vegetar middag i Central Park (bvadr!). En tur til toppen førte til en gigantisk mængde af billeder af en fantastiks udsigt af NYC og turens hidtil største oplevelse.




Herefter var det turistfælden Times Square der skulle ses og så snart Mats og Kjeldsen ramte den neon og storskærmsbelyste plads, følte de sig som sild i en tønde. Et par af butikkerne ved Times Square blev besøgt, bl.a. hvad der med garanti er verdens største legetøjsbutik, Toys’R’us. Ikke nok med at have spiderman til at rende forvildet rundt uden for butikken, inde i selve komplekset stod en fire etager høj karrusel, hvor stjerner som E.T drønede rundt med skrigende unger. Nu trængte de to udmattede gutter til et lille hvil og bevægede sig derfor ned mod Bryants Park, hvor de kunne sidde og nyde aftens lidt køligere klima, med fusserne oppe og en flot udsigt til Empire State.





Aften blev sluttet af med hvad amerikanerne nok vil betegne som mad, men som for de to ærke danskere, nu mere henledte tankerne mod fæces fra større klovdyr! Sbarro er en italiensk fastfood restaurant, der får kantinen i helvedes forgår til at ligne en beværtning med flere michelin stjerner… Den eneste gode ting ved maden var, at selvom man ikke blev mæt, var maden så elendig at man slet ikke fik lyst til at spise mere. Slukøret gik turen hjem til hotellet hvor dagens bedrifter blev nedfældet inden sengen tog over.


Dansk islæt Top 5:


Allerede efter to dages rejse har Danmark vist (eller delvist vist) sit ansigt i staterne, her er en liste over de bedste fem:


Nr. 5: Great Dane (en lille lastbil der drøner rundt i New Yorks gader, den er ikke dansk, men opkaldt efter hunden)


Nr. 4: Aha i radioen (de er godt nok ikke danske, men da Amerikanerne tror at Danmark er hovedstaden i Skandinavien, er det ikke noget problem at bilde dem ind at Aha er danske)


Nr. 3: Lego (Legetøjsbutikken på 5th var spækket med Starwars og Harry Potter figurer i menneske størrelse)


Nr. 2: B&O (Earplugs der koster omkring 1500 i Danmark kan fås til kun 700-800 kr. i apple shoppen, desuden havde de B&O høretelefoner hverken Mats eller Kjeldsen havde set i DK)


Nr. 1: Danish (Der er flere caféer der reklamere med Danish, men der er her hverken tale om sprogskole eller lidt frækt til maden, men det vi i Danmark kender som Wienerbrød, herlig spise!)

Ingen kommentarer: