søndag den 17. august 2008

Lørdag den 2. august 2008:




Dagen startede som de to foregående på europan som er blevet det faste breakfast sted pga. det brede udvalg inden for amerikansk morgenmad. I dag stod den på en sandwich med osteomelet og en halv liter nesquick kakao mælk – YUMMI – det var ”guf”! Menuen blev fortæret i Central Park og da det hele var spist skulle Mats og Kjeldsen lige sidde et par minutter før blodet endnu engang kunne strømme frit igennem årene igen.


Turen gik så mod Brooklyn Bridge via metro. Et overdådigt bygningsværk i 1870erne. I dag en blanding af sten og rust der udgør en hængebro mellem sjovt nok Brooklyn og Manhattan. En LAAAANNNGGG gå tur senere og Manhattan var endnu engang under fødderne på de to trekkere. Turen gik herefter syd på indtil et hul i jorden dukkede op i det fjerne. Det vækkede interesse og nysgerrigheden drev Mats og Kjeldsen til World Trade Center Sitet, hvor der blev bygget på livet løs for at få to nye tårne klar til 2012. Pludselig stod himmel og hav i et (formodes der, da de begge befandt sig inde blandt skyskrabere var det lidt svært at vurdere) og vandet styrtede ned. Heldigvis lå World Financiel Center lige i nærheden, som er en blanding af indkøbscenter og virksomheds kompleks. Her blev der i ly for regnen nydt te fra Starbucks og da vejret igen så tilforladeligt ud, begav Mats og Kjeldsen sig atter engang ud i storby junglen, destination Wall Street. Wall Street var denne lørdag ikke andet end turister og børsen var selvfølgelig lukket, men bombehunde og sikkerhedstjek gjorde nu turen meget interessant alligevel. Da regnen endnu engang satte ind blev der gjort holdt ved en vinhandler indtil det stilnede af. Nu havde regnet irriteret nok til at de begge mente det var på tide at få købt en paraply og herefter holdte det selvfølgelig op med at regne.




En smuttur forbi Pier 17 og så op til Chinatown der sjovt nok var fyldt med kinesere og restauranter der serverede tang. Mats og Kjeldsen blev hurtigt enige om at middagen skulle spise i little italy i stedet. Lasagne og spaghetti røg ned til et godt glas rødvin og til dessert fik Kjeldsen et par clams. Disse var frisk pillet fra en clam pilnings konkurrence som var noget af et tilløbsstykke. En sand mafioso ved navn Vincent talte muslingerne op, så der var styr på resultatet og vinderne fik en flot pokal.

Efter little italy blev kursen sat mod SoHo og TRIBECA, en voldsomt tisse trængende Mats ændrede dog kurs mod en McDonalds langt nede af Canal Street. En gade fyldt med hustlers, gangsters og folk der solgte ”ægte” Rolex urer. Metroen førte herefter dem begge til Battery Park hvor der blev knipset af nogle war memorials og slappet af på en bænk med udsigt til Frihedsgudinden. Ændelig blev turen slået forbi Flat Iron distrect og den berømte trekants bygning før Mats og Kjeldsen nød deres aftensmad i Central Park. Vejret blev endnu engang vådt da et tordenvejr slog ind over byen og inden skybruddet satte ind var de to tilbage på Hotellet.




Top 3 Nederen måltider:




Nr. 3: Vegetar restaurant på 57th street




Når man bestiller The Great American Sandwich, så forventer man ikke et dovent pitabrød med en håndfuld bønnespirer og lidt afdanket salat. Nej! Hvis man endelig køber vegetar ret i USA så må dressingen i det mindste gøre op for det manglende kød, men der var ikke andet end lidt krydret olie man selv kunne strø over sin sandwich der ikke var så great alligevel. Kun en stor portion feta gjorde at denne ret fik flot tredje nederste plads.




Nr. 2: Hot Oat meal




Havregrød har jo aldrig været nogens favorit om morgen, men når man læser at en portion Hot Oat meal serveres med kanal, rosiner og al mulig andet guf, plus muligheden for at få jordbær for kun 50 cent ekstra, ja så var der desværre ikke langt fra tanke til handling. En ekstra large portion blev fluks bestilt og en ekstra large nedtur var resultatet. For der var hverken kanel eller rosiner eller noget som helst andet end en kop varm mudder med et par jordbær på toppen. Føj! Alt sukker i verden var ikke nok til at løfte denne kop bvadr! til et niveau der mindede om menneskeføde.




Nr. 1: Sbarro




Ja, jeg vil bare smide et citat fra torsdagens aftensmad, da den egentlig er meget rammende. Det skal tilføjes at du kan risikere at få dr. Pepper når du bestiller Mountain Dew (dårligt byt).




"Aften blev sluttet af med hvad amerikanerne nok vil betegne som mad, men som for de to ærke danskere, nu mere henledte tankerne mod fæces fra større klovdyr! Sbarro er en italiensk fastfood restaurant, der får kantinen i helvedes forgår til at ligne en beværtning med flere michelin stjerner… Den eneste gode ting ved maden var, at selvom man ikke blev mæt, var maden så elendig at man slet ikke fik lyst til at spise mere."




Så ved i hvad I skal holde jer fra her i Staterne. En runners up til listen må siges at være oste omelet sandwichen, men da den blev spist med en halv liter dejlig nesquick klarede den ikke cuttet.

Ingen kommentarer: