søndag den 31. august 2008

Søndag den 10. August 2008.

Denne morgen var det motellet der gav morgenmad som bestod af donuts, bananer og appelsin juice. Alt sammen vældig godt, men også vældig sødt. Herefter kørte vi til det største borgerkrigs museum i Gettysburg, hvor vi blev introduceret til borgerkrigen med en halvtimes biograf film og efter denne var vi klar til selve museet. Der var så utrolig meget spændende info at det i sidste ende blev lidt i overkanten for to danskere at få det hele med. I stedet sprang vi lidt hurtigt over de personlige historie og koncentrerede os i stedet om det overordnet kampforløb. Dette har amerikanerne virkelig forstået at formidle, da små film hele vejen rundt i museet forklarede optakten, forløbet og de efterfølgende kampe af de tre dages kampe i Gettysburg der sluttede den 4. Juli 1863.


Undertegnet ved Little Round Top, et af Nordstaternes støttepunkter under slaget ved Gettysburg. I baggrunden er selve dalen hvor en forfærdelig masse soldater blev slået ihjel og måske være endnu, et frygtelig uvejr :P

Efterfølgende skulle mavesækken lige fyldes op og efter et succesfuldt besøg hos et lokalt bryggeri/restaurant i Lancaster, tænkte vi at det også skulle prøves i Gettysburg. Maden var rigtig god og dejlig fed, hvilket vel kun kan forventes når man bestiller burger og fish and chips. Det hele blev skyllet ned med en lokal øl og vi var nu klar til at tage ud i krigsmarken.
Mads's middagsmad i Gettysburg stod på Fish 'n Chips. Serveret på noget der skulle ligne dagens avis bare for at give indtrykket af at man spiser på en engelsk pub i Gettysburg (de er sgu mærkelige de amerikanere)
.

Jeg fik mig en god stor burger :)

Over 1400 mindesmærker befinder sig rundt omkring på de gamle slagmærker ved Gettysburg. Hvis man skulle rundt til dem alle sammen, som står med højst 20 meters mellemrum, så skal det foregå til bens og ikke i bil. Da turen er flere mil lang ville det næsten ikke kunne lade sig gøre på en dag, hvis man ikke starter usædvanlig tidligt. I stedet tog vi turen i bil og holdte ind ved udsigtspunkter og de største monumenter. Dette gav et rigtig godt indtryk af hvad Generalerne Robert Lee (sydstat) og Meade (nordstat) gik efter når de skulle positionere sig. Skove og selv små bakker blev til stærke forsvarspunkter og det var tydeligt for slagets udfald at det var Sydstaterne der skulle angribe og nordstaterne der havde de bedste støttepunkter. En interessant og utrolig lærerig tur havde nået sin ende og nu skulle Suzukien en smuttur på ca. 150 km til USA's hovedstad Washington DC (District of columbia).

Et af de største mindesmærker ved Gettysburg. Vores sidste stop inden vi forlod Gettysburg og inden vejret blev alt for dårligt til at færdes på en slagmark ;)

Turen var lidt hård ved Mads der døsede hen et par gange på turen, så da vi endelig fik smidt os i sengen på hotellet i Washingtons centrum, blev der lige holdt en pause på en times tid. Herefter skulle det undersøges om det var muligt at komme ind i det hvide hus, FBI og Pentagon, men ingen af stederne ville de have besøg af et par danskere L. I stedet tog vi på ESPN som vi også spiste på i New York og i Washington ligger lige overfor vores hotel. Bare for at give en fornemmelse af hvor godt vi er placeret i Washington, så ligger ESPN i New York midt på Times Square, det populæreste sted i hele New York, så selvom hotellet i Washington ikke er det flotteste sted vi har boet indtil videre, så er det nok det bedst lokaliserede sted vi har boet. Med maden på ESPN fik vi serveret hele fire tv-skærme med sport, hvilket gjorde det svært at vælge mellem de næsten 90 kanaler vi har på hotellet da de lukkede på ESPN. Vi er heldigvis enige om at OL er det vigtigste/bedste tv i disse dage, selvom der ikke er meget andet end amerikanske præstationer.

Der blev slappet af da vi kom til Washington DC. Mads var så god en fotograf på dette billede at han også fik sig selv med ;)

Ingen kommentarer: